Materialer

Huse kan holde i flere hundrede år


Kernen i bindingsværk er at vælge de rigtige materialer, og så selvfølgelig det gode håndværk. Det gode håndværk er kernen i alt hvad jeg foretager mig, og med rette hånd og vejledning er der sjældent noget i vejen for at dit hus kan blive stående i de næste 200 år.


Byggebranchen står for cirka 40% af verdens samlede CO2udslip. Dette skyldes blandt andet at vi bygger for meget nyt, og for kortsigtet.

I en verden hvor klimaforandringer og knaphed på ressourcer fylder, og hvor vi sammen skal kigge efter bæredygtige løsninger, ligger bindingsværkshuset lige for. Et hus der er blevet bygget til at blive vedligeholdt, og hvor man kan nøjes med at skifte det der er dårligt, må være topmålet af bæredygtigt byggeri. At det så oven i købet er rene naturmaterialer må være kronen på værket.


De gamle huse er som regel dårligt isoleret, og derfor er det meget at hente i at få efterisoleret sit hus. Jeg arbejder med træfiberisolering. Det overholder alle moderne krav til isolering, og kommer i størrelser der passer ind i moderne byggesystemer. Derudover er det et materiale der kan optage og afgive fugt, hvilket giver et forrygende indeklima. 


Som inderste lag anbefaler jeg altid ler. Det kan være den hjemmerørte lerpuds på fuldforskallede vægge, eller det kan være en lerspartel på plademateriale. Udover at give en smuk og mat overflade, så er ler også et af de produkter der kan optage og afgive mest fugt. Dette gør igen at du får et fantastisk indeklima, og et hus der selv regulerer luftfugtigheden. Lermaling fåes selvfølgelig i alle farver, så du selv kan sammensætte farvepaletten i dit hus. 


Jeg samarbejder med tyske producenter af lerprodukter, så kontakt mig endelig hvis du ønsker at høre nærmere.